Publicatiedatum:19 september 2023

Op de agenda: Meetup SPOONxOSF

Donderdag 28 september 2023 is het International Right to Know Day én precies een jaar sinds de oprichting van SPOON. Goede reden om onze eerste bijeenkomst te organiseren. We doen dat graag samen met de Open State Foundation (OSF).

Kom ook!

‘Vanuit de verzoekers gezien, 1 jaar Wet open overheid’

De eerste evaluaties van de Wet open overheid zijn in volle gang. Weinigen binnen én buiten de overheid vinden dat de uitvoering van de Woo op rolletjes loopt. Zo worden ambtenaren overspoeld met werk en moeten verzoekers nog steeds veel te lang wachten.

Hoog tijd om met experts en Woo-verzoekers in gesprek te gaan over hoe het beter kan. Daarom organiseren Open State Foundation en SPOON een gezamenlijke meetup: ‘Vanuit de verzoekers gezien, 1 jaar Wet open overheid – hoe verder?’

Wanneer?

De meetup is op donderdag 28 september 2023: International Right to Know Day én precies een jaar sinds de oprichting van SPOON.

Aan de hand van een aantal stellingen willen we samen met jullie oorzaken helder krijgen en oplossingsrichtingen verkennen.

  • Wat is er verbeterd/verslechterd sinds de komst van de Woo?
  • Wat is de doorn in het oog van Woo-verzoekers?
  • Welke kennis en ervaringen hebben we opgedaan waar andere Woo-verzoekers van kunnen leren?
  • Waarin kunnen – en moeten – verzoekers gaan samenwerken?
  • Is er een speciale rol weggelegd voor journalisten, onderzoekers en andere ‘professionele’ Woo-verzoekers?

Mede-initiatiefnemer Joost Sneller

Niemand kan ons daarbij beter op weg helpen dan D66 Tweede Kamerlid Joost Sneller die als mede-initiatiefnemer van het wetsvoorstel Wet open overheid enkele belangrijke aanpassingen uit het vuur wist te slepen. Hoe kijkt hij naar de uitvoering van ‘zijn’ wet en wat kan er volgens hem beter?

Tijdens onze bijeenkomst zal hij via een videoverbinding van 18-18:30 uur het woord nemen en vragen beantwoorden. Tussen 17:15 en 18 uur bedenken we met elkaar welke vragen we aan het Kamerlid willen stellen.

Meld je aan

Locatie: Gebouw Oostenburg in Amsterdam, Oostenburgervoorstraat 62, vergaderzaal begane grond
Tijd: inloop met pizza om 17:15 uur, aanvang programma 18:00uur, uitloop tot 19:30 uur

Meld je hier aan of scan:

Liset schrijft over het reilen en zeilen van SPOON: in de media, achter de schermen en op de agenda

Liset Hamming

Liset Hamming, mede-oprichter SPOON

Blog delen